Witamy na Cs-Warmia sieć serwerów cs 1.6
Witam chciałbym wam przedstawic mały poradnik
Zacznę od podstaw. Najważniejsza rzecz, jaka jest to jest dźwięk bez niego nie ma sensu odpalać cs, dźwięk jest bardzo ważny za pomocą słuchu można ustalić gdzie przeciwnik się przemieszcza a nawet skąd strzela. Dźwięk to podstawa. Zacznę od ak-47 kałasznikow. Kupujemy ja skrótem b41 jest to bardzo dobra broń, która gram jak jestem w terrorystach. Gram tylko AK i awp. W każdym razie, jeżeli posiadamy bron ak. i widzimy przeciwnika w dalszej odległości strzelamy do niego seria. od 1 kuli maksymalnie po 3 kule. mierzymy lekko po niżej głowy jakieś 2 - 3 milimetry a zawsze będzie headshot jeżeli przeciwnik będzie blisko nas np około 10 m.. wtedy naciskamy na faier celując w klatkę piersiową. i przytrzymujemy faier jakieś 1 sec. puszczamy i od razu naciskamy. Jeżeli natomiast jest jeszcze bliżej nas. jakieś.. 2 m.. wtedy robimy tak zwane full auto mierząc do niego od klatki. nie ruszamy myszką w gore i dół., jak jest tak zwane full auto to przez to ze jest taki odrzut on sam się unosi się do góry i po chwili jest headshot .
M4. bron w ct. kupujemy ja skrótem B43..Bardzo lubię ta bron wiec tak gdy mamy ja bez tłumika i przeciwnik jest daleko strzelamy lekko w lewo od głowy jakieś 1 - 2milimetry w serji po 1 - 5 kul. czyli naduszamy strzał czekamy jakieś 0.10 sec. puszczamy i znów naduszamy gdy przeciwnik jest bliżej nas około 10 m .strzelamy przytrzymując faier 1 sec. puszczamy i ponownie naduszamy celując w brodę miedzy klatka piersiową ,a głową namtomiast jeżeli przeciwnik jest znacznie bliżej około 2m. robimy tak zwane full auto ,ale nie do wyczerpania magazynku! gdzieś do polowy. puszczamy i ponownie ładujemy w niego. celując . w klatkę piersiowa! natomiast jeżeli posiadamy tłumik.. strzelamy. lekko pod głowę jakieś 2 milimetr, od dając kule 1 max 3. jeżeli jest daleko od nas. celujemy lekko w lewo od głowy ,a jeżeli oddajemy większa serie kul.. powyżej 6. musimy celować .lekko w lewo i na wysokości klatki piersiowej.
AWP [snajperka] jest to bron która bardzo lubię. można strzelać tak zwanym fast zoom. czyli gdy włączamy celownik od razu strzelamy i celownik który włączyliśmy można powiedzieć ze tylko mignął nam przed oczami. używam celownika GL_FLIPMATRIX 2. zaraz wytłumaczę dlaczego jest on dużo lepszy niz standartowy ponieważ w standarcie celownik ma 2 linie.. w pionie i w poziome. a na środku ma czerwoną kropkę a ten co ja używam, nie posiada tej kropki jest taka kwadratowa dziura.. i proszę zauważyć ze jak mamy tylko ta kropkę, jak celujemy w przeciwnika to ta kropka musi być na przeciwniku ) tzn da sie trafic nie celujac dokladnie kropka ale jest to klopotliwe. a tu jest o tyle łatwiej ze ta dziura jest dużo większa niż kropka. . i wystarczy ze tylko będziemy mieli przeciwnika w tej dziurze a na pewno dostanie. Moim zdaniem jest dużo łatwiej celować za pomocą tego celownika
Dziękuje i życzę miłej gry na cs-Warmia.pun.pl